keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

valmistakin syntyy aina välillä =)

Viime viikolla vauva taas herätti minut ennen klo 5ttä aamulla. Ja ennen 9 olin kerennyt tehdä vaikka mitä. Mm nämä housut keskimmäiselle pojalle. Samasta kankaasta tulee vielä toiset housut ja hattu.Hirmuisen mielellään poika ei halunnut kuvattavana olla =D tai seisaallaan varsinkaan, mutta istualtaan ei housuja näkyisi. =D

Poikien kanssa laitettiin pääsiäiseksi rairuohot kasvamaan. Keskimmäinen teki avoimella herneenversoja(vai mitä ne nyt oli) kasvamaan

Ihana tehdä keväisiä juttuja. Kun pääsisi tiimariin niin kävisin ostamassa askartelutarvikkeita pääsiäisaskarteluun =)

Liityin Juju-kerhoon ystäväni Maikin kautta ja innoittamana =)
Sain tutustumispaketin ja piti sitten tilata vielä lisääkin kirjoja inspiroimaan tätä käsityövimmaa


Kotiin saapui:
Muksuperheen puuhakirja
Veikeät vauvanvaatteet ja
Käsityön pikkujättiläinen


Olohuone on odottanut jonkin aikaa uutta taulua. Viimein sain kankaan Ikeasta, mutta niittipyssyä ei löydy mistään.

Mies minulle uuden osti viime viikolla ja maanantaina sain alkaa taulua tekemään. Eka runko ja sitten pingotin siihen kankaan. Tuli mielestäni kiva. Sopii hyvin uuteen mustaan sohvaan ja harmaaseen mattoon. Tykkään kovasti.


Myös ruokapöydän tuolit saivat uuden kangaspäällysteen. Edellienyritys todettu fiaskoksi.Kangas meni ihan kauheaksi käytössä. Pian revinkin ne irti ja sinnittelin vanhoilla päällisillä.


onpas hyvin samanlainen kuva mitä viimeksi =D

Naapuri teki minulle toiveistani kestotulppaaneja:

pitää saada vielä kunnon maljakko noille.

Ja pussukka valmistui taas :D

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Saanko esitellä..


..meidän "vauvan". Vauva siksi lainausmerkeissä, koska hän on hyvin toimelijas 6kk ikäinen poika lapsi, "herra Möttönen". Hän konttaa täysin ja nousee seisomaan tukea vasten.

Möttönen syntyi 21.9 jo raskausviikolla 40+6, jo siksi kun edellinen lapsi antoi minun kärvistellä rv 41+5 asti ennen kuin päätti ulostautua =D
Siksipä tämä synnytys tuli ihan puskista. Kun sairaalaan lähdettiin olin 100 varma että kotiin tullaan ilman vauvaa. Lähdimme kuitenkin kun oli supistellut yli vuorokauden. Minä olisinkin lähtenyt kotiin kun ei ollut synnytys käynnissä, mutta lääkäri kehoitti jäämään.
Minä koitin talsia pitkin käytäviä keskellä yötä että saisin synnytyksen käynistymään, ettei miehen tarviisi tulla aamulla hakemaan. Lopulta kun nukahtelin käyrille annoin periksi jä lahdin nukkumaan. Noh, sain nukkua 1,5 tuntia kun heräsin supisteluun, eli synnytys käynnistyi kuin käynnistyikin. Vaikka rentouduin =D
Siitä 2h10min eteenpäin oli poika melkoisella loppurytinällä maailmassa. mies ei ihan ehtinyt mukaan =(
Loppurytinä tapahtui viimeisen 10min aikana, vaikka sitä ennen olin yökölle osastolla todennut että taisin soittaa miehen ihan turhaan =/. Kuitenkin supistus lähti yhenäkkiä kovenemaan siinä kiikkutuolissa torkkuissani. Siitäpä mentiinkin hirmuisella rullatuolikyydillä saliin ja siellä 2supistusta kun aloin ponnistamaan ja huops vauva syntyi. Ihan tuosta vaan! Oli siinä isi ihmeissään kun hädissäni heti hänelle soittamaan, ettei tarvii enää hurjastell =) Poika on syntynyt!




Poika trio koossa <3 Kaikki ihania meidän ikiomia <3

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Ihastunut pussukoihin

Näitä voisi tehdä vaikka miljoonan ja kaikille löytyy käyttöä =D
Pitää käydä kangaskaupasta ostamassa lisää kankaita niin saan erilaisia pussukoita. Käyttöön tarvii uimaharrastusta varten pussukkaa, meikeille, hiuspinneille yms. pojat tarvii pussukoita omille toiletti tarvikkeileen lääkkeille yms kun yökylään lähteevät =)

Pussukan teko-ohje

Siskon tyttö saa tällaisen pienemmän ruskea pallokuvioinen kangas, sisällä pinkki, vetoketju punainen. Tää on pienehkö, eli sopii just hammasharjan yms kuljettamiseen.



Itselle tein mustan pussukan valkealla vetoketjulla. Kangas on laminoitua, eli ei päästä vettä lävitseen. Ajattelin tämän uimapuvun säilytykseen, mutta katsoo nyt toimiiko siinä hommassa. Kaavaa suurensin, eli tämä pussukka on isompi.


Äsken valmistui pussukka samoilla kanlailla kun siskon tytölle, mutta vetoketju on ruskea ja koko on isompi. Pitää vielä miettiä onko tämä meikeilleni vai mille, mutta tämä on ihana. Yksityiskohtana pieni koristenauha saumassa





Poika halusi minun jämälangoista pipon,joten sellaisen hänelle tein. Mutta tästä taisi tulla hieman iso ja muutenkin mietin että onko minun mieleen =D


Jämälangoista puheen ollen sain nyt valmiiksi Katja langasta tekemäni
taika boleron.



Kivannäköinen on, mutta pitää tehdä jotain piristystä mustaan väriin. Olenkin virkkaamassa yhtä kukkaa, mutta virkkaus ei ole yhtään minun laji, joten kukka ei ollenkaan näytä ohjeen mukaiselta kukalta =/

Pahoittelut surkeat kuvat, en ole kuvaamisessa haka eikä kamera ole hyvä.

tilailee kankaita ja nauhoja

hirmuinen inspiraati ja käsityökärpänen purrut.. kun saisi kuvattua vielä =D

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kohta vuosi vierähtänyt..

.. ja millaista kyytiä se onkaan vierinyt.
Tosikon syntympäiviä juuri vieteltiin, eli ikää tuli jo 2vuotta. Nuorimmainen tuolee huomenna puoli vuotiaaksi.
Nämä 6kk ovat sisältäneet melkoista hulinaa. Vauvan eka kuukausi oli normaali ja helppo ja siitä alkoikin rytinällä tapahtumaan. Nyt vasta helpottanut. Vuavalla siis on refluksia. Aika paha sellainen. Kokoajan saa siihen lääkettä mutta on osaksi ainakin ellei kokonaan rakenteellinen. Minä oon dietannu vaikka ja mitä kunnes olen luovuttanut.
Mutta nyt on alkanut elo hieman tasoittumaan ja jää äidillekkin aikaa harrastaa.
Niinhän se kevät iski minuun ja aloin eka sisustusbuumia, sitten käsityöbuumi tuli mukaan ja myös liikunta harrastusta aloitellu pitkän tauon jälkeen.

Tässä kuvia tekemistäni neuvolakortin kansista. Nämä olisi myynnissä muuten, jos jotakuta kiinnostaa.. Meidän pojilla on jo omansa =)
Näitä siis 2. Toisessa nauha(josta kuvaa lähempä) ja toisessa ei





kunhan saan kameraan uudet patterit kuvaan muita juttuja

Puikoilla on pitsibolero Katja langasta (Novita), tuli sitä joskus alesta ostettua niin jotain koitan siitä tehdä =D