perjantai 13. marraskuuta 2009

Vanhempaa tuotantoa ja uusia ompeluksia

Aiemmin meidän isompi eteinen näytti tältä..Eli ei kovinkaan houkutteleva kuva vai mitä?

Noh, nykyään sohva näyttää tältä:


Patja on vanha vaahtomuovi patja ja siihen päälle ompelin (siskon verhoista =D ) päällisen sekä paljon tyynyjä. BTW itse puusohva ollaan saatu äidiltäni käyttöömme,kun hällä ei ollut sille tarvetta. Se on ihana =D


Tältä sitten näyttää sohvan päällä olevalla seinällä. Kuva otettu valossa.


Ja tältä kynttilöiden (Led) valossa. Hyllyn on mies käsityönään tehnyt ja minä oon maalannu petsilakalla. Petsilakan jälki olis voinut olla tasaisempaa, mutta en jaksanut enempää vääntää sen kanssa. Ehkä joskus sitten.
~~~~~~~~~~

Ruokapöydän ikkunaan väkersin kanssa piristystä. Siellä on ikkunoiden välissä lasi, jossa koristetta, sekä kynttilä yms..


Ja itse keittiön puolella kukkaa ja lasia ja kynttilää..
Lähempänä joulua haluan sinne tonttuja tjt ja ehkäpä ostan jonkin tähden/sydämmen muotoiset valosysteemit..
~~~~~~~~~~

Lasipurkin uusi tehtävä.
~~~~~~~~~~

Joulusta puheen ollen tässä tän vuotinen uutuus jouluvalo"pidike" =D
~~~~~~~~~~
Jospa laittaisin kuvaa meidän olohuoneestamme. Sohva ja nojatuolit saivat jokin aika sittenb uudet päällysteet ja uudet paneeliverhot kaverikseen.

~~~~~~~~~~


Kuka pelkää värejä? En ainakaan minä, niinkuin näkyy..Tosin kun näitä seiniä on katsonut kokonaisuudessaan 5vuotta, joista yli 3vuotta lähes kokoajan (ollut siis kotiäitinä tuon ajan), niin nyt tuntuu että voisi alkaa remontoimaan. Mieskin samoilla linjoilla, mutta rahakukkaro purnaa vielä vastaan.. =/
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~

Ja sitten niitä neulomuksia ja ompeluksia =)

Tällaisen hatun ja huivin neuloin miehen kummitytölle. Hän saa nämä joko synttärilahjaksi tai joululahjaksi. Toivon todella että hän näistä pitää.


Lähikuva hatusta. Tää on pitsineulosta. Ohjejosta olen muokkaillut sopivaksi..


Huivin pitsikuvio. Tässä siis vain yksi pitsikuvio. Ohje

~~~~~~~~~~

Kaverin pojat tarvitsivat vaippoja.Tarralla oleva vaippa on pienimmälle ja housuvaippa on isommalle kuivaksi opetteluhousuiksi.
Toinen housumallinen vaippa on ihan samanlainen kuin toinenkin, mutta oli ihan liian pieni =( Menee ehkä sit nuken vaipaksi..


~~~~~~~~~~
Oma pienempi poika sai itselleen vaunu/ kaukalo puvun.

Tämän kaava on jostain Suuri Käsityölehdestä. En muista tarkkaan mikä lehti oli, mutta voin tarvittaessa etsiä.
Sisällä fleece ja päällä trikoo ja kanttaukset hihan-ja lahkeensuissa sekä hupussa. Super helppo ja nopee tehdä. Onnistuu kaikilta.
Ylemmästä kuvasta näkee kuinka pitkä vetoketju puvussa on. Tarkoituksella ompelin tähän 60cm vetskarin, jos se helpottaisi puvun pukemista. Meidän juniori on aika ärhäkkä kun puetaan päälle. Hyvin toimii, vaikkeis se ärhäkkyyttä yhtään lievennä.
Pelkäsin, että miten onnistun sen ompelemaan, mutta turhaan.

Tässä vielä kuva vetoketju kiinni

~~~~~~~~~~

Isännälle valmistui lapaset. toivottavasti tykkää. Pitää vielä tuota kuvioo koittaa parannella kuivuttua. En osaa noita kuvioita kunnolla tehdä, mutta katsotaan jos sen kuntoon saisi.

~~~~~~~~~~

Seuraavaksi pitäisi tehdä vielä parit vaipat kaverin pojille, parit housut miehen kummitytölle pakettiin, siskon tytölle tuunata yksi paita ja ommella nukelle vaippoja hänen synttäri pakettiin, neuloa itsellekin lapaset yli jääneestä 7veikka pinkki langasta, neuloa hihatin loppuun / purkaa se ja neuloo uusiksi yms pientä. Tuleeko mulle kiire? Ainiin ja ne joulukortit tehdä loppuun, valokuvata jälkikasvu ja teettää kuvia..

=D

4 kommenttia:

 1. Oot kyllä taitava neuloja. mulla ei edes puikot pysy kädessä.

  VastaaPoista
 2. =D no kitos, vaikka ei noi ihan parhaita oo. taito ruostunut tässä ajan saatossa. oonhan mä koulussa nää ihan opiskellutkin

  VastaaPoista
 3. Onpas teillä kivan näköistä kotona! :)

  Meidän esikoinen muuten tarvitsisi tuollaiset kuivaksiopetteluhousut, haluaisitko jossain vaiheessa ommella sellaiset? Maksaisin tietty :).

  VastaaPoista
 4. Kyllä käy, että ompelen harkkahousut. Voisi vaikka noita ekoja ompelemiani, jotka siis tälle kyseiselle pojalle ja meidänkin pojalle (joka ei tosin tarvii,kun on vaipaton) liian pienet että sopisko teidän tytölle. Hän onkin sen verran hoikkis, että voisi vielä vähän aikaa ainakin mennä?!

  VastaaPoista